Privacy Policy

PRIVACY STATEMENT

 

Dit privacy statement is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van bezoekers van de (mobiele) website www.bodyandhaircare.nl en ontvangers van online mailingen van Bodyandhaircare.nl, hierna te noemen: wij of de webshop.

 

Wij respecteren jouw privacy en zullen zorgvuldig en vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij houden ons daarbij aan de geldende privacy wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Neem voor vragen contact op met bodyandhaircare.nl of kijk op onze website.

 

Grondslag en doel gegevensverwerking

De op onze (mobiele) website ingevoerde gegevens worden gebruikt en bewaard ten behoeve van:

 

  • het jou goed van dienst kunnen zijn in onze webshop;
  • het beantwoorden van jouw vragen of verzoeken of het afhandelen van eventuele klachten;
  • het dienen van een gerechtvaardigd belang van onze webshop, zoals een goede bedrijfsvoering, reclame en direct marketing doeleinden en het aanbieden van verwante producten endiensten;
  • klanttevredenheidsonderzoeken. We kunnen ook een andere partij vragen om dit voor ons tedoen;
  • ter verbetering van onzewebsite;
  • anonieme verwerking voor statistische en wetenschappelijkedoeleinden;
  • het voldoen aan onze wettelijkeverplichtingen.

 

Welke gegevens?

Wij verwerken de volgende gegevens bij gebruik van onze (mobiele) website:

  • Door jou ingevuld in een contactscherm (de met een * gemarkeerde gegevens zijn niet verplicht dus daarover beschikken wij alleen als jij ervoor kiest deze gegevens te verstrekken):
    • Je naam
    • Geboortedatum*
    • Geslacht*
    • Adresgegevens
    • Je telefoonnummer
    • Je e-mailadres
    • Jouw bankrekeningnummer met tenaamstelling
    • Gegevens over je activiteiten op onzewebsite;

 

  • Overigegegevens:
    • Gegevens over jouw surfgedrag op onzesite;
    • IP-adres internetbrowser en apparaattype.

 

Naar aanleiding van jouw bezoeken en contacten met onze webshop bewaren wij verder:

 

  • Klantgegevens uit onze historie met jou:
    • Gekochte producten
    • Log verzondene-mail

 

 

Verwerking van persoonsgegevens van klanten of leveranciers

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door bodyandhaircare verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratieve doeleinde;
  • Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen;
  • Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De overeengekomen opdracht;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan bodyandhaircare de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • (Zakelijk) Telefoonnummer;
  • (Zakelijk) E-mailadres;
  • Geslacht;
  • Bankrekening;
  • Geboortedatum.

Uw persoonsgegevens worden door bodyandhaircare opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de looptijd van de overeenkomst en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.

 

 

Verwerking van persoonsgegevens van nieuwsbrief abonnees

 

Persoonsgegevens van nieuwsbrief abonnees worden door bodyandhaircare verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Het informeren van de persoon d.m.v. nieuwsuitingen.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Het inschrijving formulier Nieuwsbrief;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan bodyandhaircare de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • E-mailadres.

Uw persoonsgegevens worden door bodyandhaircare opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men aangemeld is.

 

Cookies

Onze webshop gebruikt op haar website de volgende soorten cookies:

    1. Analytische cookies, namelijk Google Analytics.
    2. Marketing cookies, namelijk Google Adwords.

 

De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd, daarom mogen wij ze ook plaatsen zonder toestemming. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen.

Je kunt cookies te alle tijden eenvoudig zelf blokkeren en verwijderen via je internetbrowser. Ook kun je je internetbrowser zodanig instellen dat je een bericht ontvangt als er een cookie wordt geplaatst. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Bekijk voor deze mogelijkheid de helpfunctie van je browser. Als je de cookies in je browser verwijdert, kan dat gevolgen hebben voor het gebruik van websites.

 

Ben je ervan bewust dat als je cookies blokkeert wij niet kunnen garanderen dat onze websites goed blijven werken. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan of dat je de websites zelfs helemaal niet meer kunt bezoeken. Daarnaast betekent het blokkeren van cookies niet dat je geen advertenties meer te zien krijgt. De advertenties zijn dan alleen niet meer toegesneden op jouw interesses.

 

Hoe je de instellingen voor cookies kunt aanpassen verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van jouw browser, of klik op één van de onderstaande iconen om direct naar de handleiding van je browser te gaan.

 

 

Firefox: https://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-verwijderen-gegevens-wissen- websites-opgeslagen

GoogleChrome:https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform=Desktop& hl=nl

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/278835

Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=nl_NL

 

Nieuwe ontwikkelingen en onvoorziene cookies

 

Er kan gebruik worden gemaakt van content die op andere sites wordt gehost en

op een van onze websites wordt ontsloten door middel van bepaalde codes (embedded content). Denk hierbij aan bijvoorbeeld YouTube video's. Deze codes maken vaak gebruik van cookies. Wij hebben echter geen zicht of controle op wat deze derde partijen met hun cookies doen. 

 

Het kan ook voorkomen dat via onze websites cookies worden geplaatst door anderen, waarvan wijzelf niet altijd op de hoogte zijn. Kom je op onze website onvoorziene cookies tegen die je niet kunt terugvinden in ons overzicht? Laat het ons weten door een e-mailbericht te sturen op info@ bodyandhaircare.nl. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de derde partij en vraag welke cookies ze plaatsten, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van de cookie is en op welke manier ze je privacy gewaarborgd hebben.

 

 

 

Wij geven je de mogelijkheid om de informatie aanwezig op de websites te delen via social media. Daarvoor kan je gebruik maken van de social media buttons. Als je op een van deze buttons klikt, word je doorverwezen naar de website van de betreffende social media partij. Zodra je doorklikt plaatsen zij cookies. Meer  informatie  over  deze   cookies   vind  je   op   hun  eigen   website: FacebookLinkedInTwitterenInstagram.

 

Deze website maakt gebruik van Google Analytics. De webshop gebruikt deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. De webshop heeft hier geen invloed op. De webshop heeft jouw IP-adres binnen Google Analytics geanonimiseerd en ‘gegevens delen’ niet geactiveerd c.q. gedeactiveerd.

 

Recht van inzage, correctie, verzet en verwijdering,

Je hebt het recht om alle persoonsgegevens die wij over je hebben verzameld in te zien en zonodig te corrigeren. Ook heb je het recht niet langer door ons te worden benaderd met informatie over onze producten en diensten. Daarnaast heb je het recht om de door jou gegeven toestemming voor het gebruik van je persoonsgegevens te allen tijde in te trekken en/of je persoonsgegevens te laten verwijderen. Een en ander voor zover een dergelijk verzoek niet in strijd is met een wettelijke verplichting of zwaarder wegend redelijk belang vanons.

 

Voor kinderen onder de 16 jaar geldt dat wij de gegevens alleen bewaren met toestemming van de ouders. Deze toestemming kan op elk gewenst moment schriftelijk worden teruggetrokken. De persoonsgegevens worden dan verwijderd.

Voor al deze gevallen kan je contact opnemen met de webshop: Beauty-N-Joy Klachtrecht

Indien je een klacht hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens door de webshop dan heb je het recht daarover een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Bewaartermijn

Wij zullen je persoonsgegevens niet langer bewaren dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld.

 

Bewaartermijn

Wij zullen je persoonsgegevens niet langer bewaren dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.